Poušť je krásná právě tím, že někde skrývá studnu

Králík po vesnicku

5. února 2012 v 9:15 | mysteriouswolf |  Recepty
Nálev: 1,5dcl oleje, 1dcl vína, 1dcl vody, 1/2 lžíčky pepře, 1 lžička ml. papriky, 2 polívkové lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 velká cibule, sůl.

Většího králíka naporcujeme, pokud máme menšího, necháme vcelku.
Olej , víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek.
Směs osolíme a vlijeme na králíka připraveného v pekáči.

Zakryjeme utěrkou a necháme marinovat do druhého dne v chladu. Pak pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě.

Podle potřeby podlijeme vodou. My doma podáváme jako přílohu vařené brambory, babička zas dělávala bramborové knedlíky.
 

20 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama