Poušť je krásná právě tím, že někde skrývá studnu

Cukroví

25. listopadu 2011 v 16:35 | mysteriouswolf |  Recepty
Marokánky
8 dkg mandlových lupínků, 8 dkg nesolených arašídů, 8 dkg rozinek, 10 dkg krupicového cukru, 2,5 dkg tuku, 125 ml šlehačky, 12 lžic hladké mouky.

V hrnci svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle, arašídy a rozinky. Odstavíme a vmícháme mouku. Z horké směsi děláme lžící kopečky na plech, vyložený pečícím papírem /

Šuhajdy
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka Salko, 25 dkg másla, 2 čokolády na vaření, 1 ztužený tuk
papírové košíčky, vlašské ořechy na ozdobu.

Salko zhruba hodinu vaříme v plechovce ( postavené v hrnci s vodou )
aby získalo karamelovou chuť, po vychladnutí smícháme s máslem.

Čokolády se ztuženým tukem rozpustíme ve vodní lázni. Do připravených košíčků dáme lžičku čokolády, na to dáme karamelovou náplň a opět zalijeme čokoládou.
Zdobíme půlkou vlašského ořechu /

Čokoládové kostky - nepečené
200 g strouhaných piškotů, 200 g strouhaných vlašských ořechů, 100 g změklého másla, 50 g moučkového cukru, 100 g změklé čokolády na vaření, 1 bílek, podle chuti rum.

Rozpuštěná čokoláda na polití a zdobení (100 g čokolády na vaření, 100 g hořké čokolády, 50 g 100% tuku), celé piškoty pokapané rumem (množství podle počtu kostek) a kousky kandované pomerančové kůry na ozdobu.

Ušleháme máslo s moučkovým cukrem, bílkem a čokoládou. Přimícháme ořechy a piškoty, ochutíme rumem a vypracujeme tužší hmotu.
Zabalíme ji do fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Potom hmotu rozválíme (mezi fóliemi) na plát silný 1,5 cm a vykrájíme čtverce 4x4 cm.

Znovu uložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Horní plochu čtverců potom namočíme do čokoládové polevy, doprostřed položíme piškoty pokapané rumem a ozdobíme je rozpuštěnou čokoládou a kouskem kandované pomerančové kůry /
 

36 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 pavel pavel | Web | 25. listopadu 2011 v 18:12 | Reagovat

Taky přemýšlím že bych něco upekl, ale nejspíš si raději zajdu pro něco do potravin. :-D

2 mysteriouswolf mysteriouswolf | 26. listopadu 2011 v 10:08 | Reagovat

[1]: No u nás v obchodech mají vánoční cukroví dělané moc dopředu a není dobrý,je znát že není čerstvý.Tak že poslední dva roky co mám potíže se zádama,udělám doma nepečené cukroví a zbytek si nechávám péct jak už píšu ve článku Advent,od lidí co pečou doma na zakázku :-)

3 Amelie Amelie | Web | 26. listopadu 2011 v 18:06 | Reagovat

Marokánky miluji...budu je muset udělat.

4 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 26. listopadu 2011 v 19:07 | Reagovat

[3]:Mám je moc ráda,ale musí být měkké.Když si během roku někdy koupím v cukrárně a jsou tvrdé tak to není ono.Taky mám ráda úly a kokosové kuličky ;-)

5 Bleskoblesk Bleskoblesk | 10. dubna 2012 v 20:06 | Reagovat

Marokánky dělám každý rok,ale se světlou polevou,mám totiž alergii na tmavou čokoládu.Když jsem ji naposled jedla,ospylala jsem se.

6 mysteriouswolf mysteriouswolf | Web | 13. dubna 2012 v 8:24 | Reagovat

[5]:hmm,myslím že i s bílou polevou to může být dobrý,to někdy zkusím.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama